Smaakhelden, als beste uit de test!


Op 30 mei is heeft er een proefsessie plaatsgevonden. Een geselecteerd panel proefde diverse maaltijden van 4 verschillende leveranciers, waaronder Smaakhelden. Per persoon zijn meer dan 50 gerechten geproefd en in totaal bijna 700 gerechten door het panel beoordeeld.

Het panel heeft alle gerechten op smaak en uiterlijk beoordeeld. Ook zijn de gerechten op gezondheid getoetst d.m.v. een voedingswaarde-check. Deze voedingswaarde-check beoordeelt diverse onderdelen van de maaltijden zoals vetten, koolhydraten, vezels, eiwit en het zout/natrium gehalte en waardeert deze op basis van de richtlijnen voor gezonde voeding en de richtlijnen schijf van vijf.

Smaakhelden komt als beste uit de test. Smaakhelden scoort 11,8 punten in totaal en heeft daarmee de beste score behaald. Op de tweede plaats staat leverancier 3 met 11,7 punten. Leverancier 2 scoort 10,7 en eindigt op de 3e plek. Leverancier eindigt als laatste met 10,5 punten.

Op het gebied van Smaak behaald Smaakhelden een 2e plaats. Leverancier 4 had volgens het panel de beste smaak en staat dan ook op de eerste plaats. Ook op het gezondheid gebied behaald Smaakhelden een 2e plaats. Op dit gebied staat leverancier 3 op de eerste plaats.

Proefsessie resultaten

Smaakhelden gaat op basis van deze behaalde score zich verder ontwikkelen. Tijdens de proefsessie is veel geleerd en zijn we nog niet klaar. We zijn nog veel kansen om producten te verbeteren op smaak en gezondheid. Smaakhelden heeft veel opmerkingen ontvangen op verschillende gerechten waarmee wij aan de slag gaan.