Veelgestelde vragen

Smaakhelden account

Hoe kan ik me aanmelden?
Met dit formulier kunt u een Smaakhelden account aanvragen.
Kan ik mijn eigen gebruikersnaam kiezen?
Nee, dit is niet mogelijk. U ontvangt van ons een unieke gebruikersnaam. Het wachtwoord kan wel naar wens worden aangegeven. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier.
Ik mag bepaalde allergenen niet consumeren, wat nu?
Onze webwinkel is zo ontworpen dat u kunt aangeven welke allergenen u wel en niet mag consumeren. Producten die niet voldoen aan deze filter worden dan ook niet weergegeven. Deze instellingen hoeft u slechts eenmaal door te voeren. Om de allergenen in te stellen logt u in op Smaakhelden. Kies vervolgens rechtsboven in de hoek voor 'mijn account'. U bent nu in het persoonlijke gedeelte van het account. Klik vervolgens op 'wijzigen'. Bij het kopje 'instellingen allergenen’ staan alle opties standaard op 'nee'. Bent u voor een bepaald allergeen allergisch? Kies dan voor 'ja'.
Bij vragen, raadpleeg dan onze handleiding [link volgt].
Ik wil mijn gegevens wijzigen, hoe doe ik dat?
Via dit formulier kunt u uw accountgegevens wijzigen. Dit geldt voor zowel een persoonlijk of groepsaccount.

Bestellingen

Hoe kan ik mijn bestelhistorie zien?
De bestellingen die u via de webwinkel plaatst blijven bewaard. Deze kunt u altijd in blijven zien. Bestellingen die via de klantenservice gaan zijn niet zichtbaar. Om het bestelarchief te bekijken logt u in op Smaakhelden. Kies vervolgens rechtsboven in de hoek voor 'mijn account'. U bent nu in het persoonlijke gedeelte van het account. Links van de webpagina staat 'bestelgeschiedenis', klik daar op. Een overzicht van bestellingen wordt zichtbaar. Door op 'bestelling bekijken' te klikken opent u de order.
Kan ik mijn bestelling nog aanpassen?
Zolang de bestelling de status 'nog aan te passen' heeft is deze nog niet naar Smaakhelden verzonden. U kunt deze nog steeds wijzigen.. Dit doet u als volgt: Log in op Smaakhelden. Kies vervolgens rechtsboven in de hoek voor 'mijn account'. U bent nu in het persoonlijke gedeelte van het account. Links van de pagina staat 'lopende bestellingen', klik daar op. U ziet een overzicht van alle lopende bestellingen. Deze zijn nog niet door Smaakhelden ontvangen. Kies de bestelling die u wilt wijzigen en klik op 'bekijk bestelling'. U kunt de aantallen wijzigen of nieuwe producten toevoegen en of verwijderen. Om meer producten aan de lopende bestelling toe te voegen kies 'verder winkelen'.
Hoe maak ik een bestelling ongedaan?
U wilt een lopende bestelling verwijderen. Hiervoor moet u inloggen op Smaakhelden. Kies vervolgens rechtsboven in de hoek voor 'mijn account'. U bent nu in het persoonlijke gedeelte van het account. Links van de pagina staat 'lopende bestellingen', klik daar op. U ziet een overzicht van alle lopende bestellingen. Deze zijn nog niet door Smaakhelden ontvangen. Kies de bestelling die u wilt annuleren en klik op 'bekijk bestelling'. Om de bestelling te verwijderen kies 'pas bestelling aan' en zet alle producten op 0. Bevestig vervolgens door de bestelling op te slaan.
Ik heb mijn bestelling ontvangen maar mis producten, wat nu?
De bestelling moet gelijk aan de pakbon zijn. Is dit niet het geval dan is een manco ontstaan. Neem dan direct contact op met de klantenservice. De klantenservice onderzoekt waar het fout is gegaan en wat de vervolg stappen zijn.
Ik heb mijn bestelling ontvangen maar heb andere producten gekregen, wat nu?
Het kan voorkomen dat u een ander product ontvangt dan dat u heeft besteld. Wij proberen pakfouten veel mogelijk te voorkomen. Het kan zijn dat een product niet meer voorradig is. . In dat geval sturen wij een soortgelijk product. Wilt u weten wat er exact aan de hand is en/of bent u niet tevreden over het vervangend product. Neem dan direct contact op met de klantenservice. Daar wordt u verder geholpen en naar een oplossing gezocht.

Webwinkel

Hoe werkt de webwinkel?
Wij hebben een webwinkel handleiding geschreven die uitlegt hoe u een bestelling kunt plaatsen. Bekijk onze handleidingen!
Hoe kom ik snel boven aan de webpagina?
Er is veel vraag naar een knop die u direct naar het begin van de webpagina stuurt. Het is echter nog niet mogelijk deze knop te realiseren. Een alternatief is om de toets combinatie: ctrl + home te gebruiken.
Wat betekent route 2 op de leverdag pagina?
Smaakhelden geeft haar klanten de keuze compleet samengestelde maaltijden te kopen. In overleg met de klantenservice kan de klant toegang krijgen tot dit assortiment. Gezien de vele voorwaarden kan dit alleen op aanvraag.
Is er ook een zoekfunctie?
Ja, de Smaakhelden webwinkel is voorzien van een zoekfunctie. Na het inloggen en het kiezen van de aflevering verschijnt er rechtsboven een zoek balk. Door middel van trefwoorden in de zoek balk te plaatsen kunt u producten zoeken. Na het zoeken ontstaat er een lijst met producten die aan de zoektermen voldoen.
Is na aankoop een bedenktijd?
Nee, omdat het gaat om verse en gekoelde voedingsmiddelen wordt geen bedenktijd gehanteerd. Volgens de Autoriteit Consument & Markt is dit niet verplicht wanneer het gaat om verse voedingsmiddelen.

Levering & ophalen

Hanteert Smaakhelden extra kosten?
Nee, bij Smaakhelden betaald u achteraf geen extra administratie/verzendkosten. Alle kosten zijn in de verkoopprijzen verrekend. U betaald dus alleen de verkoopprijs plus btw.

Betalen

Hoe kan ik betalen?
Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u via e-mail een factuur van Cello. Cello verzorgt de facturatie voor Smaakhelden.
Zijn er andere betalingsmogelijkheden?
Nee, Smaakhelden ondersteunt op dit moment geen andere betalingsmogelijkheden. Alle betalingen gaan momenteel via Cello. Zij versturen de facturen via e-mail.

Sous-vide

Wat is sous-vide
Sous-vide is een speciale kooktechniek die afwijkt van de traditionele kookmanieren. Sous-vide staat voor 'onder vacuüm'. De techniek neemt vele voordelen met zich mee. hierleest u meer over sous-vide.
Hoe bereid ik mijn maaltijd?
 
De sous-vide maaltijdcomponenten van Smaakhelden zijn al gegaard, u hoeft ze thuis alleen nog op te warmen. Wij hebben een viertal manieren van opwarmen voor u uitgeschreven. Bekijk hier de bereidingstips en video instructies.